معرفی برند سرویس بایو: پیشگام در تولید محصولات آزمایشگاهی
تأمین تجهیزات و مواد مصرفی آزمایشگاهی با کیفیت مناسب، همیشه یکی از دغدغههای اصلی آزمایشگاهها و محققان در ایران بوده است. متأسفانه بازار پر از محصولاتی است که یا کیفیت لازم را ندارند یا بدون برند و استاندارد مشخص عرضه میشوند. همین موضوع باعث شده بسیاری از محققان در انجام آزمایشهای دقیق و تکرارپذیر دچار…
عصاره جفت برای درد زانو
درد زانو یکی از شایعترین علل ناتوانی حرکتی در جوامع امروزی است و ریشههای متنوعی دارد: از آرتروز و پارگی مینیسک گرفته تا آسیبهای لیگامانی مانند پارگی جزئی ACL. با افزایش امید به زندگی و شیوع فعالیتهای ورزشی، این مشکلات بهویژه در جمعیت میانسال و جوان، بیشتر دیده میشوند. اگرچه درمانهای مرسوم مانند فیزیوتراپی، داروهای…
PRC1: کلید باروری مردان
یک مطالعه جدید سرنخهای مهمی درباره بیماریهای مادرزادی و ناباروری ارائه داده است که نتایج امیدوارکنندهای به همراه دارد. باروری تولیدمثل مردان به شدت به زمانبندی دقیق وابسته است و هرگونه اختلال در این زمانبندی میتواند منجر به ناباروری یا بیماریهای مادرزادی شود. این مسئله مدتها دانشمندان را سردرگم کرده بود تا اینکه بهتازگی پژوهشگرانی…
سن گرایی یا ایجیسم چیست ؟
سنگرایی (Ageism) یا ایجیسم به تبعیض، تعصب یا نگرشهای منفی نسبت به افراد بر اساس سن آنها گفته میشود. این پدیده معمولاً به شکل کلیشهها و باورهای نادرست دربارهی سالمندان دیده میشود، اما ممکن است افراد جوان را نیز تحت تأثیر قرار دهد. سن گرایی صرفا مربوط به نگرش منفی به سالمندان نیست و ممکن…
سلولهای بنیادی پرتوان القاشده (iPSCs) چیستند؟
سلولهای بنیادی پرتوان القاشده یا iPSCs (Induced Pluripotent Stem Cells) سلولهایی هستند که از سلولهای بالغ و تمایزیافته (مانند سلولهای پوستی یا خونی) گرفته شده و از طریق بازبرنامهریزی ژنتیکی به حالت پرتوانی بازگردانده شدهاند. این سلولها از نظر ویژگیهای بیولوژیکی مشابه سلولهای بنیادی جنینی (ESCs) هستند و میتوانند به هر نوع سلولی در بدن…
پروتئین های یاماناکا | Yamanaka Factors
فاکتورهای یاماناکا یا پروتئین های یاماناکا مجموعهای از چهار فاکتور رونویسی هستند که برای بازبرنامهریزی سلولهای بالغ به سلولهای بنیادی پرتوان القاشده (iPSCs) استفاده میشوند. این چهار پروتئین که توسط شینیا یاماناکا در سال ۲۰۰۶ کشف شدند، انقلابی در پزشکی بازساختی و زیستشناسی سلولی ایجاد کردند. این فاکتورها شامل موارد زیر هستند: 1️⃣ Oct4 (POU5F1)2️⃣…
آزمایش ژنتیک با بزاق دهان
اگر روزی به شما میگفتند با بزاق دهان میتوانید آزمایش ژنتیک بدهید، قطعا با خنده از کنار این موضوع رد میشدید. اما امروزه به این تست توجه میکنید و در مورد آن فکر میکنید. اما چطور آزمایش ژنتیک با بزاق دهان انجام میشود ؟ جواب خیلی ساده است. هر سلولی از بدن دارای تمام ژن…
تفاوت استات پتاسیم و سدیم در رسوب اتانولی DNA
برای رسوب اتانولی DNA، هر دو استات سدیم و استات پتاسیم استفاده میشوند، اما انتخاب بین این دو به شرایط خاص آزمایش بستگی دارد: 1. استات سدیم (Sodium Acetate): 2. استات پتاسیم (Potassium Acetate): کدام را انتخاب کنیم؟ همچنین، استفاده از اتانول 70% برای شستشوی نهایی DNA توصیه میشود تا هرگونه نمک باقیمانده حذف شود.
حل شدن اندوترمیک چیست؟
حل شدن اندوترمیک (Endothermic Dissolution) فرآیندی است که در آن یک ماده (مانند یک نمک یا یک جامد دیگر) در یک حلال (معمولاً آب) حل میشود و در این فرآیند انرژی از محیط اطراف جذب میکند. این جذب انرژی باعث میشود دمای محیط (مانند آب) کاهش یابد. چرا حل شدن گاهی اندوترمیک است؟ حل شدن…
کاربرد High-Resolution Melting (HRM) در شناسایی SNPها
High-Resolution Melting (HRM) یک تکنیک قدرتمند و اقتصادی برای شناسایی تفاوتهای ژنتیکی مانند SNPها است. این روش از تغییرات در دمای ذوب (Tm) DNA استفاده میکند تا تفاوتهای کوچک در توالی DNA را شناسایی کند. HRM به دلیل حساسیت بالا و نیاز نداشتن به پروبهای فلورسانسی اختصاصی، به یک ابزار رایج برای شناسایی SNPها تبدیل…